چگونه با تدوین استراتژی محتوا سایت خود را تکان دهیم؟

چگونه با تدوین استراتژی محتوا سایت خود را تکان دهیم؟

در این مقاله می‌خوانید

مقدمه: امروزه با پیشرفت علم و فناوری کسب و کارهای آنلاین با پیشرفت روزافزون همراه هستند. برای موفقیت در کسب و کارهای آنلاین باید در دنیای دیجیتال فعالیت داشت، که با موفقیت در آن، میزان زیادی موفقیت کلی به دست می ‌آید. با تدوین استراتژی محتوا می ‌توان محتوای عالی، تاثیرگذار و مناسب را ارائه داد، تا اهداف والای مد نظر در کسب و کار را به دست آورد. 

مقاله پیشنهادی : بازاریابی چیست؟

امروزه میان سازمان‌ های گوناگون، برند ها و شرکت‌ ها رقابت شدیدی شکل گرفته است، که یکی از مهم‌ ترین عرصه‌ های رقابت، موفقیت در دنیای دیجیتال است. حال شاید این سوال برایتان پیش بیاید که چگونه با تدوین استراتژی محتوا سایت خود را تکان دهیم؟ در این مقاله به طور کامل به سوالات شما پاسخ داده شده است.

استراتژی محتوا چیست؟

امروزه میان کسب و کار ها رقابت تنگاتنگی ایجاد شده که صاحبان کسب و کار بدون داشتن اطلاعات و دانش کافی نمی ‌توانند وارد کار شوند. یکی از روش‌ های پرکار برد که به وسیله آن می ‌توان بازاریابی و تبلیغ انجام داد، تولید محتوای مناسب است. شما با این کار می ‌توانید تعداد مخاطبان خود را به میزان زیادی افزایش دهید، به کاربران اطلاع رسانی کرده و به اهداف خود برسید.

 تدوین استراتژی محتوا اولین و مهم‌ ترین قدم برای ایجاد سایت و شبکه اجتماعی با محتوای تاثیر گذار محسوب می ‌شود. مدیر و یا کارمندان سایت به وسیله استراتژی محتوا می ‌توانند نحوه انتشار، ساختار، زمانبندی سیاست‌ های کلی و… را برای تولید محتوا تعیین کنند و بدانند که به طور دقیق از محتوا چه انتظاری داشته و چگونه باید آن را ایجاد کنند. امروزه تعریف‌ های متفاوتی برای استراتژی محتوا به وجود آمده که مفهوم مشترکی دارند، اما جزئیات آن ها متفاوت است. در کل باید گفته شود که استراتژی محتوا مشخص می ‌کند که چگونه باید کارها را انجام داد تا هدف مد نظر را به دست آورد.

مقاله پیشنهادی : ماتریس swot چیست

چرا استراتژی محتوا مهم است؟

اگر شما برای وبلاگ، شبکه اجتماعی یا سایت خود یک هدف مشخص تعیین نکنید، هرگز نخواهید دانست که چه فعالیتی برای شما مفید و چه فعالیتی مضر است. در واقع شما بدون تعیین هدف اصلی با چالش ‌های زیادی مانند موارد زیر مواجه می ‌شوید؛ موضوع جدید برای نگارش کدام است؟ آن را با کدام سبک باید نوشت؟ آیا فقط نوشتن برای سایت مفید است؟ آیا موضوع انتخابی با مفهوم سایت تناسب دارد؟ آیا موضوع انتخابی با اهداف یا هدف سایت همخوانی دارد؟ در کل اگر شما یک استراتژی محتوای دقیق و خوب در نظر نداشته باشید؛ حتی با نگارش محتوای عالی، تاثیرگذار و سئو شده در کار خود موفقیت به دست نمی ‌آورید.

مزایای استراتژی محتوا

مدیران سایت و افراد سئوکار تمام تلاش خود را برای تدوین استراتژی محتوا انجام می‌ دهند. زیرا اگر محتوای سایت، برنامه و استراتژی دقیق داشته باشد، محتوای مد نظر در یک زمانبندی کوتاه نگارش شده و مهم‌ تر از همه در زمان صرفه ‌جویی می‌ شود.

محتوای شما در سایت یکپارچگی به دست می ‌آورد که همین امر به وسیله گوگل تشخیص داده شده که موجب ارتقای سئو سایت شما می ‌شود.

همچنین با تدوین استراتژی محتوا یک محتوای هدفمند و صحیح تهیه شده که به وسیله آن می ‌توانید از رقبای خود برتری بگیرید و هرگز مخاطبان و کاربران در سایت و شبکه اجتماعی شما سردرگم نمی شوند.

بازدهی سایت، وبلاگ یا شبکه اجتماعی شما به میزان زیادی افزایش یافته و در کوتاه ‌ترین زمان ممکن به اهداف مد نظر خود می ‌رسید.

چگونه با تدوین استراتژی محتوا سایت خود را تکان دهیم؟

برای تدوین استراتژی محتوای کاربردی و موفق باید یک سری مراحل را به ترتیب اجرا کرد که در ادامه مطالب مرحله به مرحله توضیح داده شده ‌اند؛

مرحله اول: تعیین هدف

یکی از مسائل مهم برای تدوین استراتژی محتوا، هدف گذاری است. در صورتی که شما یک هدف مشخص برای کسب و کار خود داشته باشید، می ‌توانید به راحتی برای دستیابی به آن برنامه‌ ریزی دقیق ایجاد کنید. اما اگر شما هدف گذاری مشخص نداشته باشید، هر روز یک فعالیت متفاوت انجام داده که امکان دارد با فعالیت های قبلی کاملاً متفاوت باشد، که در چنین مواقعی هرگز موفقیت به دست نمی ‌آید.

هر یک از شبکه ‌های اجتماعی، وبلاگ و کسب و کارها اهداف متفاوتی برای خود خواهند داشت؛ به عنوان مثال:

  1. امکان دارد افزایش نرخ تبدیل سایت یکی از اهداف آن ها باشد.
  2. شاید صاحبان سایت به دنبال افزایش ترافیک و بازدید از سایت خود باشند.
  3. ممکن است هدف آن ها بالا بردن میزان مشارکت مخاطبان سایت باشد.
  4. امکان دارد آن ها به دنبال آموزش نحوه استفاده از خدمات و محصولات خود بوده و یا اینکه می ‌خواهند، ویژگی ‌های منحصر به فرد، خدمات و محصولات خود را به کاربران معرفی کنند.
  5. شاید آن ها به دنبال برندینگ هستند.
  6. همچنین ممکن است به دنبال درآمد زایی به وسیله سایت باشند.

بنابراین اگر هدف صاحب سایت از طراحی سایت و یا هر فعالیت دیگری در دنیای دیجیتال اهداف بالا یا چیز دیگری باشد، باید مطابق با آن برای ایجاد محتوای تاثیرگذار یک استراتژی کارآمد تدوین کرد. 

یک نکته مهم که باید به شما گفته شود، این است که باید هنگام هدف گذاری، اهداف قابل دسترس را در نظر گرفت. به این معنا که باید افکار منطقی داشت و بلند پروازی ‌های غیر منتظره و غیر منطقی را کنار گذاشت. همچنین باید هدف خود را به طور دقیق مشخص کرد. به عنوان مثال نباید هدف اصلی افزایش فروش باشد، شما باید به طور دقیق هدف خود را مشخص کنید، به عنوان مثال در ماه ‌های آینده قصد افزایش فروش خود به ۳۰ درصد را دارید.

مرحله دوم: بررسی وضعیت کسب و کار از دید خود

پس از تعیین هدف یا اهداف دقیق برای کسب و کار باید بدانید که شما الان در کجا قرار گرفته و با دستیابی به هدف مد نظر چه میزان فاصله دارید. برای به دست آوردن یک دید درست و دقیق از وضعیت کسب و کار باید به سوالات زیر پاسخ دهید؛

  1. سایت و کسب و کار شما از کجا درآمد به دست می ‌آورد؟
  2. آیا فعالیت تیم فروش و بازاریابی به درستی پیش می ‌رود؟
  3. تعداد کاربران افزایشی در ماه ‌های اخیر چند نفر هستند؟
  4. هم اکنون برای نگارش محتوا چه فاکتور هایی رعایت شده است؟ 
  5. مهمترین روش فروش شما آنلاین، حضوری و یا تلفنی است؟
  6. موضوع اصلی محتواهای درج شده در سایت چیست؟
  7. مخاطبان با سایت و کسب و کار شما چه میزان مشارکتی دارند؟
  8. چه افرادی محتوای شما را نگارش می‌ کنند؟ آیا نگارش محتوا به وسیله یک گروه تشکیل شده از تدوین گر، نویسنده و سئو کار انجام می ‌شود؟

شما با بررسی و جمع ‌بندی این سوالات می ‌توانید یک دید کلی نسبت به شرایط کسب و کار و سایت خود به دست آورده و فاصله خود با اهدافتان را تعیین کنید.

مرحله سوم:  بررسی وضعیت کنونی به وسیله ی ابزار های تحلیل

پس از پاسخ به سوال‌ های اساسی باید به صورت تخصصی و اصولی سایت تان را بررسی کنید. شما می ‌توانید به وسیله ابزار‌ های گوناگونی مانند گوگل آنالیتیکس فاکتورهای گوناگونی مثل موقعیت جغرافی کاربر و محدوده سنی آن، نرخ پرش، اعتبار دامنه سایت، زمان سپری شده در سایت، تعداد و کیفیت بک لینک‌ ها، تعداد بازدید صفحات گوناگون سایت و سایر اطلاعات مفید را به دست آورده و به وسیله آن ها تدوین استراتژی محتوا را انجام دهید.

مرحله چهارم: بررسی کلمات کلیدی سایت

باید بررسی کرد که پر بازدید ترین و ضعیف ‌ترین کلمه کلیدی سایت کدام است؟ در واقع با اطلاع از این مسائل می ‌توان به طور کامل روی کلمه کلیدی مناسب تمرکز کرده و با آن کار کرد.

می ‌توان با استفاده از ابزارهای گوناگون Kwfinder، Keywordplanner و سایر ابزارها مناسب‌ ترین کلمه کلیدی برای کسب و کار را یافت و روی آن ها تمرکز داشت.

باید سوالات و کلمات پربیننده که کاربر در حیطه کاری شما به دنبال آن هستند، را یافت و آن را در تدوین استراتژی محتوا جای داد.

همچنین باید به لحن و زبان محتوا توجه داشت، در واقع باید لحن متناسب با حوزه کاری را انتخاب کرد. به طور مثال اگر سایت یا خدمات مد نظر شما در زمینه زیبایی، نوجوان و یا ادبیات است. باید زبان انتخابی تا حدودی گرم و خودمانی باشد. در صورتی که فعالیت در زمینه تخصصی و علمی است، باید لحن جدی و متفاوت به کار برد. باید گفته شود که استراتژی محتوا محدود به محتوای متنی نشده و باید همه ی آنالیز و بررسی‌ های ذکر شده در بالا را روی همه محتوا از عکس، فیلم، محتوای متنی و پاکدست اعمال کرد.

مرحله پنجم: بررسی رقبا 

در پنجمین مرحله از تدوین استراتژی محتوا، باید رقبای خود را بررسی کرد و درباره دلایل موفقیت یا عدم موفقیت آن ها کاوش کرد. باید گفته شود که این کار نیز به راحتی قابل انجام است. شما می ‌توانید به راحتی کلمات کلیدی مختص به زمینه کاری خود را در موتور های جستجو سرچ کرده و سایت ‌های پر بازدید را مشاهده کنید. با ورود به سایت آن ها محتوا های نوشته شده، امکانات و دلایل موفقیت آن ها را شناسایی کنید.

لازم به ذکر است که در این مرحله، نباید فقط به رقبای ایرانی اکتفا کرد، با جستجوی کلمات کلیدی مد نظر به زبان انگلیسی، سایر سایت ‌های خارجی مشابه را نیز بررسی کنید.

مرحله ششم: بررسی رفتار مشتری

صاحب سایت یا کسب و کار تمامی اقدامات را برای جذب مشتری، افزایش فروش و همکاری با آن ها انجام می ‌دهد. در صورتی که سایت و خدمات شما خوب باشد، اما توانایی افزایش مشتری و کاربر را نداشته باشید، به هدف اصلی نمی ‌رسید. برای افزایش مشتری و مخاطب در استراتژی محتوا، باید دانست که کاربر به دنبال چه چیزی است. 

صاحبان سایت و کسب و کار می‌ توانند به وسیله نظرسنجی تلفنی، پرسشنامه، ارسال ایمیل و … بدانند که نیاز اصلی کاربر چیست؟ در صورت پاسخ به نیاز مشتری در تدوین استراتژی محتوا دستیابی به هدف اصلی و موفقیت میسر می‌ شود.

مرحله هفتم: بررسی اطلاعات و برنامه ریزی

در آخرین قدم تدوین استراتژی محتوا، باید همه اطلاعات به دست آورده شده و اهداف مد نظر مورد بررسی قرار داد.

برای این کار حتماً باید یک گروه متخصص ایجاد شده و تمام جوانب و موارد را بررسی کرد.

مقاله پیشنهادی : بررسی بک لینک های سایت چطوری است ؟

انواع تدوین استراتژی محتوا

در مطالب بالا با مفهوم استراتژی محتوا و مراحل آن آشنا شدید در این قسمت درباره انواع استراتژی محتوا و فعالیت های قابل انجام برای تدوین و طراحی آن اطلاعات لازم را به دست می ‌آورید: 

۱- محتوای سریالی

تولید محتوای سریالی یکی از راه‌ های تدوین استراتژی محتوا محسوب می ‌شود، که در آن برای حیطه کاری یک موضوع بزرگ انتخاب شده و باید محتوای چند قسمتی برای آن تولید شود.

در واقع محتوای سریالی موجب برانگیخته شدن حس کنجکاوی و اشتیاق مخاطب می ‌شود و آن ها تبدیل به مخاطب همیشگی می ‌شوند. برای محتوای آموزشی این چنین محتوا بسیار کاربردی و مناسب است. 

۲- ایجاد محتوای جذاب و چند گانه 

در بازار رقابت شدید کلمه کلیدی، برای به دست آوردن رتبه برتر نسبت به سایر رقبا باید محتوای جذاب با ایده‌ های نوین و متفاوت ایجاد کرد. در واقع نباید تنها متکی به محتوای متنی بود بلکه باید انیمیشن، پادکست، تصویر، کلیپ و غیره به کار برد. ‌

۳- ارائه اطلاعات مفید و مرتبط

اگر شما در سایت خود فقط محتوا های بازاریابی و معرفی محصول را به کار ببرید، مخاطبان احساس می ‌کنند که فقط قصد فروش محصول و ارائه خدمت دارید؛ بنابراین برای ایجاد تاثیر مثبت بر دید مخاطب باید علاوه بر معرفی محصول و خدمات, مقالات نوین و به روز در حیطه کاری خود به آن ها ارائه داده تا حس اعتماد و امنیت به دست بیاورند.

۴- به کارگیری قانون میکرو ثانیه

همان طور که مستحضر هستید؛ امروزه سرعت مهم‌ ترین مسئله برای افراد است و هرگز آن ها حاضر به اتلاف وقت خود نیستند. این امر در تدوین استراتژی محتوا نیز بسیار تاثیرگذار است. اکثر شرکت ‌ها خدمات و محصولات خود را به وسیله ساخت و طراحی کلیپ‌ های چند ثانیه ‌ای و کوتاه به کاربر ارائه داده و در کوتاه ترین زمان به اهداف خود می رسند.

۵- استفاده گیمیفیکش

استفاده از ابزار بازی برای ارائه محتوا مخصوصاً محتوای آموزشی، گیمیفیکشن می باشد. ذهن انسان در برابر بازی و لذت بدون مقاومت است. اگر یادگیری با بازی ارائه شود، بر ذهن مخاطب بسیار تاثیر می گذارد. برای ایجاد مشارکت کاربر در فعالیت کسب و کار سایت، ارائه محتوا به وسیله بازی یک روش کاربردی است.

فاکتورهای ضروری برای تدوین استراتژی محتوا 

فاکتورهای مهم که برای تدوین استراتژی محتوای قوی برای شما کاربردی هستند، در این قسمت از مقاله بیان شده‌ اند:

۱-در نظر گرفتن سئو سایت 

سئو سایت و محتوا جز فاکتور های مهم در تدوین استراتژی محتوا محسوب می ‌شوند که باید آن را در نظر گرفت، باید درباره اصول مهمی مانند پراکندگی کلمات کلیدی در متن، تعداد کلمات کلیدی اصلی و مرتبط، پاراگراف ‌بندی، الگوریتم ‌های مختلف گوگل، اصول نگارشی و غیر اطلاعات به دست آورد و آن ها را در تدوین استراتژی محتوا به کار برد.

۲-داشتن لحن ثابت

همان گونه که در مطالب قبلی نیز به آن اشاره شد، برای هر محتوا با توجه به موضوع آن، باید لحن‌ های گوناگون به کار برده شود. برای داشتن یک شخصیت ثابت در محتوای سایت، توصیه می ‌شود همه محتوا ها را با یک لحن نگارش کنید.

۳-ارائه دادن محتوای کامل و جامع

یکی دیگر از مسائل مهم و تاثیرگذار در تدوین استراتژی محتوا نوشتن محتوای کامل و جامع است. از نویسنده یا تیم نویسندگان خود بخواهید که، یک موضوع کامل به مخاطب ارائه داده و متن آن ها پاسخ به پرسش ‌های احتمالی کاربران باشد. در واقع باید این امر را اولویت اول قرار دهند.

۴-از فراخوان به عمل استفاده کنید

فراخوان به عمل یا action to call از فاکتورهای اساسی افزایش مشارکت کاربر در فعالیت‌ های سایت محسوب می ‌شود. فراخوان به عمل شامل فرایند هایی مانند پر کردن یک پرسشنامه، دعوت به خرید محصول، اشتراک خبرنامه و … می ‌شود.

۵-داستان سرایی

اگر می‌ خواهید تدوین استراتژی محتوای شما روی کاربران تاثیر مثبتی داشته باشد، استفاده از داستان سرایی برای خلق ایده و به وجود آوردن محتوای جذاب بهترین پیشنهاد است. زیرا همان طور که مستحضر هستید؛ نگارش محتوای خشک و بی ‌روح نه تنها بر کاربر تاثیر مثبت ندارد، بلکه آن را دلسرد می کند.

نتیجه گیری

در متن بالا متوجه شدید که استراتژی محتوا، برنامه‌ ریزی کلی محسوب می ‌شود که با کمک آن می توان فعالیت ‌های لازمه برای رسیدن به اهداف خود را انجام داد. اگر فعالیت سایت بدون هدف و برنامه ریزی پیش برود هرگز نتایج کلی و اصلی به دست نمی آید. جهت تدوین استراتژی محتوای مناسب و تاثیرگذار باید مراحل گوناگونی همانند برنامه‌ ریزی، بررسی وضعیت کنونی و هدف گذاری را انجام داد.

شما باید با توجه به حوزه کاری خود از روش‌ های متفاوت استراتژی محتوا مانند محتوای جذاب و چند گانه، محتوای سریالی و میکرو ثانیه استفاده کنید.

امیدواریم با تدوین استراتژی محتوا سایت خود را تکان داده و رتبه برتر گول و رضایت کاربر و مشتریان خود را به میزان زیادی افزایش دهید.

آژانس دیجیتال مارکتینگ دونات همراه باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *