اسپم اسکور یکی از ابزارهای پرکاربرد و موثر برای بررسی معیارهای گوگل است که کار سئوکاران و مدیران سایت را راحت تر می کند. این ابزار توسط وب سایت معروف Moz ارائه می شود که به امتیازدهی میزان هرزنامه ها می پردازد. با توجه به الگوریتم های گوگل، عددی بر حسب درصد مشخص می کند و بیانگر این است که آیا سایت از طرف گوگل از رده خارج می شود یا خیر.
اسپم اسکور دقیقا چکار می کند؟
همیشه مدیران و سئوکاران برایشان سوال بود که چگونه گوگل یک سایت را هرزنامه می خواند؟ زیرا دسترسی به الگوریتم های گوگل راحت نیست. خوشبختانه وب سایت moz با ورود به برخی داده ها، از عملکرد گوگل آگاه شد و ابزاری به نام اسپم اسکور را رونمایی کرد. این ابزار معیاری است که عدد بین صفر یا صد را مشخص می کند. برخلاف تصور، عدد 0 بهترین نمره را دارد و سایت را مطمئن نشان می دهد. اما عدد 100 بدترین نمره است و نشان می دهد سایت مورد نظر چندان اطمینان کافی را ندارد.
سئوکاران با کمک اسپم اسکور به نگاهی شبیه الگوریتم های گوگل دست می یابند و به راحتی تشخیص می دهند، سایتشان چقدر از نظر گوگل هرزنامه به نظر می رسد.
اصلا هرزنامه چیست؟
هرزنامه یا اسپم چیست و چرا آنقدر برای گوگل اهمیت دارد؟ هنگامی که این واژه را می شنویم، ناخودآگاه یاد صندوق اسپم ایمیل می افتیم. این صندوق هیچ گاه بررسی نمی شود و جایی است که ایمیل های اسپم در آن قرار می گیرد. اما نوع دیگر اسپ به وب سایت ها اختصاص دارد که رابطه بین سایت و موتورهای جستجو را بیان می کند. از هنگامی که موتورهای جستجو روی کار آمدند تا به کنون، دائما در حال بررسی وب سایت ها هستند و هر چه محتوای وب سایت باارزش تر باشد، رتبه بهتری به آن ها هدیه می دهد.
در این هیاهو برخی از مدیران از روش های نامناسب برای به دام انداختن موتورهای جستجو استفاده می کنند، بدون این که محتوای باارزشی ارائه دهند. یکی از رایج ترین این روش ها، استفاده زیاد از کلمات کلیدی بود. گوگل نیز دست روی دست نگذاشت و با رونمایی الگوریتم های جدید به تشخیص اسپم پرداخت و سایت های در حال دور زدن را شناسایی کرد. امروزه موتورهای جستجو خیلی سریع روش های سئو کلاه سیاه را پیدا و وب سایت را به عنوان اسپم یا هرزنامه معرفی می کنند.
دلیل اهمیت اسپم اسکور سایت
درصد نشان دهنده اسپم اسکور سایت نه تنها برای مدیران و سئوکاران اهمیت دارد، بلکه تولیدکنندگان محتوا و بازاریابان دیجیتال با استفاده از این تعریف می توانند حدس بزنند با چه سایتی در حال همکاری هستند. حتی زمانی که قرار است با سایتی تبادل لینک تجربه شود، بررسی نمره هرزنامه بسیار کمک کننده است. زیرا از تجربه بد و پایمال شدن تلاش ها به دلیل اسپم بودن سایت مقابل جلوگیری می کند.
پس می توانیم بگوییم، سایت هایی که قرار است به شما لینک دهند، در صورت اسپم بودن روی کسب و کار شما تاثیر منفی می گذارند. اگرچه هنوز دلیل قطعی بابت این موضوع بیان نشده است، اما هر چه تعداد لینک های سایت های اسپم بیشتر شود، احتمال جریمه از سوی گوگل وجود دارد.
بررسی اسپم اسکور سایت
برای مشاهده درصد اسپم اسکور باید ابزار link Explorer را از سایت Moz پیدا کنید. با ارسال آدرس سایت هدف، نتایج بررسی را مشاهده خواهید کرد. البته قبل از استفاده از این ابزار باید حساب کاربری داشته باشید. با ایجاد حساب کاربری، به راحتی می توانید با وارد نمودن آدرس سایت به نمره آن دست یابید.
ابزار link Explorer در سایت moz کاملا رایگان است. امتیاز اسپم اسکور سایت در سمت راست تصویر مشاهده می شود. در صورت وجود عددی بین 1 الی 30 درصد، به پایین بودن امتیاز اسپم سایت پی می برید. اما اگر عدد 31 الی 60 باشد، هرزنامه سایت متوسط است و عدد 61 الی 100 نیز محدوده قرمز و بالای بودن درصد اسپم سایت را مشخص می کند.
در سمت چپ این ابزار، عبارت Spam Score Breakdown وجود دارد که درصد اسپم سایت های دیگر را بیان می کند. این سایت ها شامل سایت هایی است که از آن ها بک لینک دریافت کرده اید. اگر این امتیاز برای سایت شما نمایش داده نمی شود، احتمالا سایت moz هنوز به بررسی سایت شما نپرداخته است. در بیشتر مواقع، این اتفاق برای سایت های تازه تاسیس و مبهم رخ می دهد.
دلیل اسپم اسکور بالای سایت چیست؟
دقت داشته باشید، همیشه بالا بودن درصد spam score بیانگر بد بودن سایت نیست. گاهی اوقات برخی سایت ها به دلیل استراتژی نادرست سئو وارد بخش نارنجی یا قرمز می شوند. در حالی که محتوای بد ندارند و از نظر ظاهری هرزنامه به نظر نمی رسد.
در حالت کلی، بیشترین کاربرد اسپم اسکور برای بررسی لینک های اسپمی، لینک های بالقوه و پاکسازی لینک ها است.
کاهش اسپم اسکور (spam score)
در صورت تشخیص درصد اسپم بالا، انجام پیشنهادهای گفته شده در ادامه به کاهش این درصد کمک می کند. در واقع راهکارهای زیر تنها کاری است که برای سایت های اسپم شده می توان انجام داد:
-
حفظ کدهای غیرضروری
HTML را بررسی و در صورت وجود کدهای غیر ضروری، آن ها را حفظ کنید.
-
کنار زدن محتواهای متنی حساس
اگر در محتواهای سایت از موضوعات حساس استفاده کردید، بهتر است به اصلاح آن ها بپردازید. موضوعاتی مانند قیمت داروهای خواب آور، روش های چاقی نامناسب و … باعث حساسیت گوگل به سایت شما می شود.
✅مقاله پیشنهادی: محتوای زرد چیست؟و چه ویژگی هایی دارد؟
-
لینک سازی اصولی
اگرچه لینک سازی یا دریافت بک لینک روی ارزش سایت تاثیرگذار است و موجب ارتقا اعتبار سایت می شود. اما توجه به برخی نکات هنگام لینک سازی ضروری است. برای مثال لینک سازی مناسب نیاز به محتوای باارزش دارد. همچنین قبل از دریافت لینک، اعتبار سایت باید سنجیده شود و هرگز بدون هدف و استراتژی اقدام به دریافت لینک نکنید.
-
افزایش تعداد صفحات
معمولا سایت های اسپم شده تعداد صفحات کمی دارد. برای رفع این مشکل، سریعا اقدام به تولید محتوا کنید و به افزایش صفحات سایت خود بپردازید. البته حین انجام این کار تولید محتوا کاربر پسند فراموش نشود.
-
راه اندازی گوگل تگ منیجر
گوگل تگ منیجر یکی از قابلیت های مفید گولگ است که به بررسی تگ های سایت کمک می کند. با استفاده از این سرویس درصد اسپم سایت را کاهش می دهید.
✅مقاله پیشنهادی: آموزش نصب تگ منیجر روی سایت
-
نام گذاری تصاویر
برای نام گذاری تصاویر از عبارت های کوتاه استفاده کنید. در واقع نسبت تصویر به متن باید همخوانی داشته باشد و پر کردن ایمیل های تبلیغاتی با تصاویر بزرگ توصیه نمی شود.
-
کاهش انکر تکست های صفحه
انکر تکست های صفحه همان عباراتی از متن است که به صفحه های دیگر لینک می شود. اگر در یک صفحه از بخش های زیادی از ن برای لینک دادن استفاده شود، یک سیگنال منفی شکل می گیرد و از نظر موتورهای جستجو ناخوشایند به نظر می رسد.
-
پرهیز از فونت های نامعقول
یکی از دلایل اسپم شدن سایت، استفاده از فونت های نامناسب است. اگر از فونت عجیب و غریب برای سایت خود استفاده می کنید، بهتر است آن را تغییر دهید.
-
ایجاد صفحه تماس با ما
بسیاری از سایت های اسپم شده، صفحه اختصاصی برای تماس با ما ندارند. با ایجاد این صفحه حس اطمینان را در مخاطبین ایجاد و با ارائه راه های ارتباطی، امکان دسترسی راحت را فراهم می کنید.
-
کمک گرفتن از تبلیغات دوکلیکی
برای عدم شناسایی سایت توسط گوگل اسپم، استفاده از تبلیغات دو کلیکی توصیه می شود. در واقع اکثر سایت های اسپم شده این ویژگی را ندارند.
سخن پایانی
حال که می دانید اسپم اسکور چیست؟ راه تر می توانید برای داشتن درصد پایین این ویژگی از سایت خود قدم بردارید. با کمک تنها تکنیک های معرفی شده، هم درصد امتیاز هرزنامه سایت را کاهش می دهد و هم به بهبود سئو آن کمک می کنید.
درصورت مواجه شدن با عدد بالای اسپم هرگز وحشت زده نشوید. با غلبه بر احساس تان و تمرکز بیشتر، معیارهای مهم موتورهای جستجو را پیدا و با بولدسازی آن ها اعتبار سایت خود را ارتقا دهید.